ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πειραιάς 9/9/2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι –σες

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου, είχε την Δευτέρα 6/9/2010, συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κ. Γεωργίου Ανδρέα.

Το Δ.Σ. έθεσε προς συζήτηση τα εξής θέματα:

  • Υπαγωγή της ΕΛ.ΣΤΑΤ, στις συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές ( άρθρο 101Α του Συντάγματος).

Το Δ.Σ. ζήτησε από τον Πρόεδρο κ. Γεωργίου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να συμπεριληφθεί η ΕΛ.ΣΤΑΤ. στις Συνταγματικά Κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές, ώστε να είναι έτοιμη η εισήγηση – πρόταση, για την επόμενη αναθεωρητική Βουλή.

Ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. συμφώνησε στη συνταγματική διευθέτηση και υποσχέθηκε να έχει επαφή με την Βουλή για το θέμα αυτό.

  • Εσωτερική λειτουργία και Οργάνωση.

Όπως γνωρίζετε μεσολάβησε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι να αναλάβει καθήκοντα το Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ., με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν καθυστερήσεις και προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη των εργασιών της Υπηρεσία μας. Έν όψει μάλιστα της επερχόμενης απογραφής πληθυσμού και των εκκρεμοτήτων της διενεργούμενης απογραφής Γεωργίας – Κτηνοτροφίας, ο Π.Σ. ζήτησε να ρυθμιστούν ζητήματα που αφορούν τον τελευταίο νόμο 3833/2010 για τις εκτός έδρας μετακινήσεις.

Ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. μας ενημέρωσε, ότι έχει ξεκινήσει ήδη ο συντονισμός των εργασιών της Υπηρεσίας, μέσα από αλλεπάλληλες εβδομαδιαίες συσκέψεις με τους Δ/ντες και τους τμηματάρχες.

Αναφορικά με την αύξηση του ορίου των κατ’ έτος επιτρεπόμενων ημερών εργασίας εκτός έδρας, αυτό ήδη έχει τροποποιηθεί με τον υπ’ αριθμό νόμο 3871, άρθρο 49, στις 17/8/2010, παραμένει όμως η εκκρεμότητα των χιλιομετρικών αποστάσεων και την εκτός έδρας αποζημίωση, για τα οποία όπως μας ενημέρωσε έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Επίσης μας ενημέρωσε ότι αγοράστηκε ο οπτικός αναγνώστης ( o.c.r ), ο οποίος θα αποτελέσει ιδιαίτερα χρήσιμο και αποτελεσματικό εργαλείο στην απογραφή πληθυσμού.

  • Ομαδικό Συμβόλαιο Υγείας.

Αναφορικά με το Ομαδικό Συμβόλαιο Υγείας, μας ανακοίνωσε ότι το ποσό της δεύτερης δόσης του 2010, έχει εγκριθεί.

  • Προσλήψεις προσωπικού.

Το Δ.Σ. του Π.Σ. ζήτησε να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, λόγω της συνταξιοδότησης μεγάλου αριθμού συναδέλφων στην Κ.Υ, καθώς και στα περιφερειακά γραφεία.Ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. μας απάντησε, ότι υπάρχει εντολή παγώματος προσλήψεων για την περίοδο 2010 – 2011 από την Κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση όμως θα καταβάλλει προσπάθεια να καλυφθούν οι απολύτως αναγκαίες θέσεις εργασίας, καθώς διαπίστωσε και ο ίδιος τις ελλείψεις.

  • Επιμόρφωση προσωπικού.

Το Δ.Σ. του Π.Σ. ζήτησε να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί η κατάρτιση και εκπαίδευση των συναδέλφων, σε ξένες γλώσσες, νέες τεχνολογίες, και διάφορες έρευνες, μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων.

O Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. συμφώνησε απολύτως στο σημείο αυτό, καθώς αποτελεί και για τον ίδιο βασική προτεραιότητα.

  • Προβολή της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Το Δ.Σ. του Π.Σ. ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ να προβάλλει το έργο της Υπηρεσίας, καθώς και την προσφορά της στην ελληνική κοινωνία, έτσι ώστε να δημιουργηθεί σταδιακά, στατιστική συνείδηση και στην χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της ΕΛ,ΣΤΑΤ. μας απάντησε ότι έχει κάνει ήδη τις πρώτες ενέργειες, όπως την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου για την απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας το οποίο και εστάλη σε δήμους και κοινότητες, καθώς και διαφημιστικά σποτ, αναφορικά με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στα σχέδιά του όπως μας ανέφερε είναι και η διοργάνωση ημερίδας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Στατιστικής στις 20 Οκτωβρίου.

Στην ημερίδα αυτή θα κληθούν να συμμετάσχουν πρωτίστως χρήστες των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Επίσης θα προσκληθούν να παρευρίσκονται και να μιλήσουν, προσωπικότητες της πολιτικής και της επιστήμης , καθώς και εκπρόσωποι της Eurostat.

Στην προσπάθεια περαιτέρω προβολής της Υπηρεσίας ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ., προγραμματίζει συνεντεύξεις τύπου, κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης πρόσθεσε ότι στα άμεσα σχέδια του, περίπου γύρω στον Νοέμβριο, είναι να διοργανώσει άλλη μια ημερίδα με θέμα τις στατιστικές γύρω από το επίπεδο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

  • ΠΣΕΑ( Πολιτικός Σχεδιασμός Εκτάκτου Ανάγκης)

Το Δ.Σ. του Π.Σ. ζήτησε να επικαιροποιηθεί και όπου είναι απαραίτητο να αναθεωρηθεί το πρόγραμμα των ΠΣΕΑ, για το οποίο ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. μας δήλωσε ότι θα το εξετάσει.

  • Έξοδα κίνησης ( Οδοιπορικά )

Το Δ.Σ. του Π.Σ. έθεσε στον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. το πάγιο αίτημα των υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας, σχετικά με τα έξοδα κίνησης ( οδοιπορικά ).

Έγινε διεξοδική ανάλυση της φύσης του αιτήματος και τονίστηκε η αδικία που γίνεται σε βάρος των εργαζομένων της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Ο Πρόεδρος κ. Γεωργίου ζήτησε από το Δ.Σ του Π.Σ. να του καταθέσει, όποια έγγραφα και αποφάσεις έχει στην κατοχή του γύρω από το θέμα αυτό, ώστε να είναι πλήρως ενήμερος, για να δει πως θα καθορίσει τις περαιτέρω κινήσεις του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s