ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ

Είναι θετικό που επιτέλους υιοθετείται  από τη Διοίκηση η πρόταση του Πανελληνίου Συλλόγου για  κατ’ αποκοπή αμοιβή στην επεξεργασία των δελτίων Απογραφής κτηρίων, κατοικιών και πληθυσμού 2011.

Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην αναφέρουμε τις επιφυλάξεις μας, αναφορικά με τον τρόπο και τον χρόνο που δημοσιεύτηκε το κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων στη διαδικασία αυτή .

Η οργάνωση της συγκεκριμένης εργασίας καταδεικνύει προχειρότητα, έλλειψη σχεδιασμού και πολλά ερωτηματικά….

Τελεσιγραφικά ζητείται από τους εργαζόμενους και μάλιστα κατά τη διάρκεια απεργίας, να απαντήσουν εντός ουσιαστικά μιας ημέρας αν θα συμμετάσχουν στην εργασία αυτή και με τον «εκβιασμό» ότι αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον θα κληθούν να εργαστούν συνάδελφοι από άλλες υπηρεσίες.

Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται από τον Πρόεδρο να μετατεθεί η ευθύνη για την καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων από την επεξεργασία των δελτίων της απογραφής πληθυσμού ,στις πλάτες των εργαζομένων, αφού ενεργοποιείται αυτή δυόμισι μήνες πριν την καταληκτική ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων νόμιμου πληθυσμού (αρθ.54, παρ2 του Συντάγματος).Εκτός όμως από τον εκβιαστικό χαρακτήρα συμμετοχής ή όχι των εργαζομένων στην εργασία αυτή, υπάρχουν θέματα που χρήζουν αποσαφήνισης και αφορούν την ουσία του θέματος.

 

Πέρα από τα ερωτηματικά που ανακύπτουν, ο Πανελλήνιος Σύλλογος  καλεί τους συναδέλφους να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο την εργασιακή τους αξιοπρέπεια και μάλιστα σε εποχή που όλοι οι εργαζόμενοι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s