ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝ.ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΣΤΑΤ

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ  κ. Α. Γεωργίου

Μετά την κοινοποίηση προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ της απόφασης 3640/Α1-2725/23-4-2012 με την οποία ανακαλείται η απόφαση 8531/Α1-6472/16-8-2010 περί συστάσεως Ομάδας Εργασίας με σκοπό την προετοιμασία του Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης καθώς και την διατύπωση γνώμης σχετικά με το νέο Οργανισμό της ΕΛΣΤΑΤ, πληροφορούμαστε ότι συγκροτείται νέα Ομάδα Εργασίας με την απόφαση 3639/Α1-2723/23-4-2012.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος επισημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή που συστήθηκε αυτή η Ομάδα Εργασίας είχε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις τόσο για τον Κανονισμό Λειτουργίας και Διαχείρισης όσο και για τον νέο Οργανισμό της ΕΛΣΤΑΤ.

Ακολούθως, αντί να υπάρξει συνεχής και γόνιμος διάλογος όλων των συμμετεχόντων σε αυτή την Ομάδα Εργασίας , ώστε να ολοκληρώσει τις εργασίες της σε εύλογο χρονικό διάστημα πάντα με γνώμονα το καλό της υπηρεσίας και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, είχαμε την πλήρη αδρανοποίηση αυτής της ομάδας εργασίας επί σχεδόν δύο χρόνια και τώρα έκπληκτοι πληροφορούμαστε την ανασύστασή της χωρίς την συμμετοχή του εκπροσώπου των εργαζομένων.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές της διαφάνειας, αφού οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, εκείνοι δηλαδή που θα κληθούν να εφαρμόσουν τον Κανονισμό Λειτουργίας και Διαχείρισης δεν εκπροσωπούνται !!!

Δημιουργεί επίσης προβληματισμό, αφού είναι πρόσφατη η προσπάθειά σας να καταθέσετε σχέδιο του Οργανισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης στη Βουλή των Ελλήνων, γεγονός που αποφεύχθηκε με παρέμβαση του Συλλόγου.

Μήπως πρόκειται απλά για αναζήτηση άλλοθι που θα επικυρώσει προειλημμένες αποφάσεις ;

Αν ναι, τότε ορθά αποκλείσατε την εκπροσώπηση των εργαζομένων…

Αν όχι, θεωρούμε αυτονόητο ότι στο πλαίσιο της διαφάνειας που και εσείς δηλώνετε ότι επιθυμείτε, θα τροποποιήσετε άμεσα την σύσταση της Ομάδας Εργασίας με τη συμμετοχή και του εκπροσώπου των εργαζομένων.

 

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s