Επιστολή πρός πρόεδρο ΕΛΣΤΑΤ από Παν.Σύλλογο εργαζομένων ΕΛΣΤΑΤ

Συνάδελφοι,

 

Η συστηματική καλλιέργεια φόβου και τρομοκρατίας στους εργαζομένους της ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει τέλος.

 Με εντολή του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και μέσω της Γενικής Διευθύντριας εστάλη σήμερα προς τους Διευθυντές απειλητικό mail, που αφορά την πορεία της επεξεργασίας των δελτίων της Απογραφής Πληθυσμού 2011 από τους συναδέλφους.

 Αντί απειλής, αναμέναμε ευχαριστήρια επιστολή προς τους συναδέλφους, οι οποίοι έχοντας υπερβάλλει εαυτούς, προσπαθούν να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του σημαντικότερου έργου της Υπηρεσίας.

 Ο κ. Γεωργίου πρέπει να καταλάβει ότι στο σύγχρονο management δεν ταυτίζεται η υπακοή, με τον σεβασμό.

 Σήμερα φαίνεται καθαρά, αυτό που ο Πανελλήνιος Σύλλογος είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή, ο κ. Γεωργίου έφερε στην Ελλάδα το τέλος των ψευδαισθήσεων, όχι μόνον για την ανεξαρτησία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, αλλά και για την αποτελεσματικότητά της.

 Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε καταγγείλει η Απογραφή Πληθυσμού έχει αποτύχει και στην οργάνωσή της και στη διεξαγωγή της. Φτάσαμε πλέον στο Συνταγματικό όριο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, έχοντας διεκπεραιώσει μόνο το 23% του έργου και αρχίζει η αναζήτηση ενόχων. Για την κατάσταση αυτή, αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο κ. Γεωργίου, ο οποίος πρέπει να καταλάβει ότι δεν αρκεί το ¨μπράβο¨ από τους δανειστές, αλλά και από την Ελληνική κοινωνία.

 Καλούμε, να σταματήσει άμεσα αυτός ο παραλογισμός και η ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της. Ιδιαίτερα σήμερα, που οι απαιτήσεις της κοινωνίας και η πολιτική συγκυρία πιέζουν, ο Πρόεδρος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της αποτυχίας των πράξεων του και να παραιτηθεί.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s