Ανακοίνωση «Ενωτικής κίνησης» για την επιστολή του «Διεθνούς Στατιστικού Ινστιτούτου»

Στις 28 Φεβρουαρίου 2013, δύο από τα 5.000 μέλη του φερόμενου Διεθνούς Στατιστικού Ινστιτούτου απέστειλαν δημόσια επιστολή συμπαράστασης προς τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, που μας άφησε άφωνους με την πρωτοφανή θρασύτητα του ύφους της.

Θαυμάστε τον επίλογο της δήλωσής τους :

«Πιστεύουμε ότι δεν έχουν καμία απολύτως βάση οι κατηγορίες κατά του κ. Ανδρέα Γεωργίου και των δύο συνεργατών του στην ΕΛΣΤΑΤ. Η εκδίκαση μια τέτοιας δίωξης δεν θα ήταν τραυματική μόνο για τους συγκεκριμένους στατιστικούς. θα υπέσκαπτε συνάμα και την επαγγελματική ανεξαρτησία των επίσημων στατιστικών στην Ελλάδα μακροπρόθεσμα, αλλά και την εμπιστοσύνη στις ελληνικές στατιστικές, στην ελληνική κυβέρνηση και στους θεσμούς της Ελλάδας.

Καλούμε τα θεσμικά όργανα της Ελλάδας να διασφαλίσουν την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και τον επαγγελματισμό των ελληνικών στατιστικών και να απέχουν από περαιτέρω δίωξη του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ». 

Σε άλλο σημείο της δήλωσής τους λένε :

«Ο κ. Γεωργίου έχει προϋπηρεσία στο ΔΝΤ και γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία που έχουν η ακεραιότητα των επίσημων στατιστικών και η εμπιστοσύνη σ’ αυτές τις στατιστικές για την αποτελεσματική διακυβέρνηση μιάς χώρας».

Με άλλα λόγια, κατά τους δύο κυρίους, υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων, οι οποίοι έχοντας υπηρετήσει στο ΔΝΤ η ενδεχομένως και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, όταν επιστρέφουν στη χώρα τους και αναλαμβάνουν καθήκοντα, πρέπει να απολαμβάνουν ένα μοναδικό καθεστώς ασυλίας. Π.χ. να μην υποχρεούνται σε υποβολή πόθεν έσχες και να μην ελέγχονται από την δικαιοσύνη, όταν υπάρχουν καταγγελίες και μάλιστα επώνυμες αναφορικά με την άσκηση των καθηκόντων τους. Όταν δε η δικαιοσύνη τολμά να παρέμβει, τότε, κατά τους δύο κυρίους, πρέπει η Κυβέρνηση της χώρας να παρεμβαίνει και να διακόπτει την περαιτέρω δίωξη.

Θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν αν αυτοί οι κανόνες ισχύουν στις δικές τους χώρες..…

Δεν γνωρίζουμε από πού αντλούν αυτοί οι θρασύτατοι κύριοι αυτό το τροφοδοτούμενο προκλητικό και απειλητικό ενδιαφέρον τους για τον κ. Γεωργίου αλλά δε φανταζόμασταν ότι θα έφταναν στο σημείο απροκάλυπτα να απειλούν ακόμα και την Ελληνική Κυβέρνηση. Απαξιώνουν και περιφρονούν την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης σε τέτοιο βαθμό, που την καλούν απειλητικά να απέχει από περαιτέρω δίωξη του κ. Προέδρου.

Αν είναι τόσο βέβαιοι για τους ισχυρισμούς τους, δεν έχουν παρά να έρθουν και να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Η Οδύσσεια της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να λάβει τέλος. Πρέπει επιτέλους η δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να ολοκληρώσει το έργο της, διερευνώντας σε βάθος τη υπόθεση. Και το μετέωρο βήμα της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ, πρέπει να ολοκληρωθεί με την αποκατάσταση του ιδρυτικού της Νόμου και τον ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Advertisements

One thought on “Ανακοίνωση «Ενωτικής κίνησης» για την επιστολή του «Διεθνούς Στατιστικού Ινστιτούτου»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s