Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Με το υπ’ αρίθμ. 5049/Α1-3549/23-5-2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης, καλούνται οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ να υπογράψουν δισέλιδο κείμενο με τον τίτλο «Δήλωση Τήρησης Στατιστικού Απορρήτου».

Επειδή :

  1. Πιστεύουμε ότι η τήρηση του Στατιστικού απορρήτου καλύπτεται ήδη από τη κείμενη Κοινοτική – Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία.

  1. Παραβιάζεται το άρθρο 3 του ν.3832/2010 όπως έχει κατ’ επανάληψη τροποποιηθεί όπου με βάση την παρ.4, το ΣΥ.ΕΛ.Σ.Σ. γνωμοδοτεί για θέματα που αφορούν το Στατιστικό Απόρρητο, κάτι που ουδέποτε έχει γίνει μέχρι σήμερα.

  1. Καλεί τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ να υπογράψουν αμφίβολης νομιμότητας έγγραφα που ακόμη και ο κώδικας των δημοσίων υπαλλήλων επιτρέπει τη μη υπογραφή τους ή τη υπογραφή τους με επιφύλαξη.

  1. Τέλος επειδή όπως φαίνεται η συγκέντρωση υπερεξουσιών από τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι αρκετή, προσπαθεί πλέον να επεκταθεί και στο νομοθετικό πεδίο, υποσκελίζοντας το Σύνταγμα και την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι υπάλληλοι της Στατιστικής Υπηρεσίας, για άλλη μια φορά καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ.Α.Γεωργίου και δηλώνουν ότι αρνούνται να υπογράψουν το προαναφερθέν κείμενο.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s