ΠΡΟΣ : ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΛΣΤΑΤ κο ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε το τελευταίο χρονικό διάστημα (περίπου 2 μήνες) έχουν γίνει 4 διακομίσεις συναδέλφων υπαλλήλων από το χώρο εργασίας τους στα νοσοκομεία λόγω αιφνιδίων ιατρικών συμβάντων.

Συγκεκριμένα δύο εξ’ αυτών υπέστησαν έμφραγμα καρδιάς, μία συνάδελφος εκδήλωσε ισχυρούς αυχενικούς πόνους και μία ακόμη συνάδελφος είχε έντονη λιποθυμική τάση.

Όλοι διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία για την παροχή ιατρικής βοήθειας. Οι συνάδελφοι που υπέστησαν έμφραγμα κινδύνεψαν ακόμα και για τη ζωή τους και τελικά διέφυγαν –όπως φαίνεται- τον κίνδυνο από καθαρή τύχη.

Ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους μεγεθύνεται διότι όπως γνωρίζετε η ΕΛΣΤΑΤ για μεγάλο χρονικό διάστημα στερείται των υπηρεσιών ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, παρά το γεγονός ότι ο « ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ » επιβάλλεται από σωρεία Νόμων και Προεδρικών διαταγμάτων τα οποία η ΕΛΣΤΑΤ τα αγνοεί παντελώς.

(Ενδεικτικά Ν.4144/2013, 3996/2011, 3850/2011, 2224/1994 ,Ν.1568/95 ,ΠΔ 16,17/1996 κλπ ) ενώ αντιθέτως η ΕΛΣΤΑΤ επιδεικνύει ιδιαίτερη σπουδή σε άλλα θέματα τα οποία στις υπόλοιπες υπηρεσίες του δημοσίου έχουν λυθεί με επιτυχία χάρη στη συνεργασία που επιδεικνύεται μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης.

Επιπροσθέτως, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος με παρέμβασή του από τον Μάιο του 2013 προς την Γενική Διευθύντρια Στατιστικών ερευνών και προς την τέως Δ/ντρια Διοικητικής Υποστήριξης είχε ζητήσει να προβλεφθεί στο υπό κατάρτιση νέο οργανόγραμμα της ΕΛΣΤΑΤ οργανική θέση «ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» δεδομένου ότι ο μέχρι τότε Ιατρός Εργασίας που υπήρχε στην ΕΛΣΤΑΤ ανήκε οργανικά σε άλλο υπουργείο και θα επέστρεφε στην οργανική του θέση.

Απάντηση επί αυτού ακόμα δυστυχώς δεν έχουμε λάβει.

Κατόπιν αυτών, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που θα αναλάβετε στη κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος αυτού, ούτως ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον σαν αυτά που συνέβησαν προσφάτως.

Κύριε Πρόεδρε,

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι η υγεία και οι ζωές των συναδέλφων είναι πάνω απ’ όλους και όλα.

syllogos

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s