Απαντητική επιστολή στον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

    ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Τηλ.: 2131352278    FAX : 2131352264

https://syllogos1.wordpress.com  E-mail: syllogos1@statistics.gr

 

 

 Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Επιτέλους ο Πρόεδρος κ. Γεωργίου μίλησε.

Όλοι θα διαβάσατε την απάντηση στα αιτήματα του Παν.Συλλόγου που εκκρεμούν και αναπαύονται στα e-mail του Η/Υ του, όχι από 18/12/2013 αλλά εδώ και δύο(2) χρόνια.

Η με προκλητική αφέλεια επιστολή του στην οποία προσπαθεί να μας πείσει ότι μεριμνά μέσα στο πλαίσιο του νόμου για το καλό μας, είναι ενδεικτική της πολιτικής που ακολουθεί.

Στο σπίτι του κρεμασμένου κ. Γεωργίου  δεν μιλάνε για σχοινί.

Κανείς ποτέ δεν ζήτησε να παραβιάζονται οι Νόμοι, απλά δεν πρέπει να ερμηνεύονται εναντίον των συναδέλφων.

Είναι εμφανές άλλωστε ότι αυτό που τον απασχολεί  είναι η εικόνα που θέλει να προβάλει προς τρίτους, αδιαφορώντας για το εάν είναι πειστικός σε αυτούς στους οποίους υποτίθεται ότι απευθύνεται. Πλέον δεν μας  προκαλεί καμία έκπληξη.

Έκπληξη, οργή και αγανάκτηση μας έχουν προκαλέσει:

–    –     Η(ουδέποτε διαψευσθείσα) πληροφορία ότι ο κ. Γεωργίου κατά τον χρόνο ανάληψης των καθηκόντων του ως Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ήταν παράλληλα μισθωτός του Δ.Ν.Τ.

–     –      Η υπονόμευση με σκοπό την κατάργηση του συλλογικού οργάνου Διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ με ευθύνη του κ. Γεωργίου, ώστε τελικά  η ΕΛΣΤΑΤ να μεταβληθεί σε  «ενός ανδρός αρχή».

–         –         Οι καταγγελίες των ιδίων των μελών του αρχικού συλλογικού οργάνου Διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ για τη μεθοδολογία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναθεωρήθηκε αναδρομικά το έλλειμμα του 2009, με απόφαση μόνο του κ. Γεωργίου και όχι του συλλογικού οργάνου.

–         –         Οι μυστικές διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της ΕΛΣΤΑΤ προς όφελος του(όπως αποδείχθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής).

–         –         Η θέσπιση Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης της ΕΛΣΤΑΤ από τον κ. Γεωργίου κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, με συνέπεια να αναπεμφθεί ο Κανονισμός από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και εν συνεχεία να ασκηθεί αίτηση ακύρωσης από τον Σύλλογο, που εκκρεμεί στο ΣτΕ.

–         –         Η διαδικασία της Γενικής Απογραφής του έτους 2011, για την ολοκλήρωση της οποίας χρειάσθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά και η ταλαιπωρία σε όλα τα επίπεδα των εργαζομένων της ΕΛΣΤΑΤ λόγω της κακής της οργάνωσης,

–         –         Οι συνθήκες εργασίας χωρίς τήρηση του νομίμου ωραρίου, μέχρι σημείου να φθάσουμε να κοινοποιήσουμε εξώδικες προειδοποιήσεις για να ελεγχθεί η κατάσταση,

–         –         Οι απροκάλυπτες προσπάθειες επηρεασμού της δικαιοσύνης από διάφορους διεθνείς οργανισμούς όπως το ISI, o ESGAB ακόμα και από τον ίδιο τον Γενικό Δ/ντή της EUROSTAT.

–         –         Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την επί μεγάλο χρονικό διάστημα έλλειψη  ιατρού εργασίας  για το προσωπικό, που ακόμη δεν έχουν επιλυθεί, παρά τα αλλεπάλληλα περιστατικά προβλημάτων υγείας που έχουν συμβεί και παρά τα αλλεπάλληλα διαβήματα του ΠΑΝ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ .

–         –         Την παντελή έλλειψη ευαισθησίας όσον αφορά το αίτημα του Παν. Συλλόγου να κρατούνται μέσω της μισθοδοσίας οι εισφορές των συναδέλφων για την Ομαδική Ασφάλεια .Με την άρνησή του πίστευε και πιστεύει ότι τιμωρεί τον Παν. Σύλλογο.

–         –         Η πρόσφατα απίστευτη και μειωτική συμπεριφορά του ως προς τις υπεύθυνες δηλώσεις για την τήρηση του στατιστικού απορρήτου για τον έλεγχο της οποίας επίσης εκκρεμεί αίτηση ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ.

–         –         Η απροκάλυπτη και συστηματική παραβίαση του Ν.1264/1982 ιδίως όσον αφορά την υποχρέωση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ να διαβουλεύεται με τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων για θέματα που αφορούν τους συναδέλφους, διατηρώντας για τον εαυτόν του το δικαίωμα να αποφασίζει μόνος του τι τους αφορά και τι όχι.

–         –         Η απαξίωση που επέδειξε προς το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ αρνούμενος δύο φορές αίτημα του  για πραγματοποίηση συνάντησης.

–         –         Η σιγή ασυρμάτου που κρατά αναφορικά με την κατάρτιση του νέου Οργανισμού και πράγματι αποδεικνύει πόσο «μεριμνά» για τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ, φροντίζοντας να αποβληθεί από την αρμόδια Ομάδα Εργασίας  ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

–         –         Η αυθαίρετη ερμηνεία από μέρους του όσον αφορά το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των συναδέλφων που προκάλεσε σύγχυση και οργή με τις καταχρηστικές έως και παράνομες περικοπές αποδοχών και οδήγησε σε σωρεία προσφυγών τις οποίες αποφεύγει να εισάγει προς συζήτηση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

–         –         Η επί της ουσίας κατάργηση της Υπηρεσιακής Ιεραρχίας της ΕΛΣΤΑΤ ( Γεν.Δ/τές, Διευθυντές ,Τμηματάρχες) που έχει πάψει να υφίσταται διότι  σύμφωνα με την άποψη του κ.Γεωργίου το προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ μόνο το ρόλο του αχθοφόρου μπορεί να έχει. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι  σε όλα τα κρίσιμα στατιστικά ζητήματα επιβάλει διάφορους εξωτερικούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι αποφασίζουν για το τι θα παραχθεί και πως θα παραχθεί.

–         –           Η υποκριτική αναφορά του στο θέμα των οδοιπορικών όπου ο κ. Γεωργίου επαίρεται ότι απετέλεσαν αντικείμενο ιδιαίτερης μέριμνας εκ μέρους του, όμως η πραγματικότητα είναι  και πάλι  διαφορετική αφού μέσω του Νομικού Συμβούλου της ΕΛΣΤΑΤ υποστηρίζει ενώπιον των δικαστηρίων (όπου άρχισαν να εκδικάζονται αυτές οι υποθέσεις) ότι οι εργαζόμενοι της ΕΛΣΤΑΤ δεν το δικαιούνται.

Κατά ένα περίεργο τρόπο  όταν η μέριμνά του άπτεται θεμάτων που αφορούν την ενδυνάμωση των υπερεξουσιών του αυτή υλοποιείται άμεσα, ενώ όταν αφορούν αιτήματα των συναδέλφων  πάντα κάπου σκοντάφτει.

Συνεπώς, ας μη διατείνεται ο κ. Γεωργίου ότι μεριμνά για το προσωπικό στο πλαίσιο του Νόμου, διότι, απλώς, δεν το πράττει.

Άλλωστε όσες φορές απευθύνεται με διαγγέλματα  προς το προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ επικαλούμενος την συναδελφικότητά του, μετά από λίγο χρονικό διάστημα «ξεσπάνε» συμφορές τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την Χώρα.

ypografes ds

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s