Συνάντηση Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ

P1040266Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνο Καμένο, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, χτες 3 Απριλίου 2014 συναντήθηκε με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο βουλευτή και υπεύθυνο ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και εξέθεσε τις θέσεις των εργαζομένων.

 

Μετά τη συνάντηση εκδόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ Δελτίο Τύπου:

 

3.4.2014

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Συνάντηση Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3/4/2014 συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Βουλευτή Β’ Αθήνας και Υπεύθυνου ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ με το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από τους εργαζόμενους σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΕΛΣΤΑΤ επί διοίκησης του κ. Α. Γεωργίου. Πιο συγκεκριμένα, τέθηκαν από το Σύλλογο Υπαλλήλων τα εξής ζητήματα:

– Η άκρως συγκεντρωτική λειτουργία της Αρχής καθώς μετά την κατάργηση του συλλογικού οργάνου διοίκησης, όλες οι εξουσίες έχουν μεταφερθεί στον Πρόεδρο.

– Οι διάφορες ενέργειες εκ μέρους του Προέδρου που δείχνουν όχι μόνο απουσία διάθεσης συνεργασίας με τους εργαζόμενους της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και απαξίωση του ρόλου τους.

– Η απουσία ελέγχου και λογοδοσίας για τα πεπραγμένα της Διοίκησης.

– Οι εργαζόμενοι πέρα από την απομάκρυνση του σημερινού Προέδρου, ζητούν και την εφαρμογή του αρχικού ιδρυτικού νόμου της ΕΛΣΤΑΤ

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος , αφού επισήμανε τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ζήτημα, τόνισε τη σημασία του ρόλου της ΕΛΣΤΑΤ στην παραγωγή και δημοσίευση αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων, που εκτός των άλλων βοηθούν στην ενημέρωση της κοινωνίας για τα θέματα που την αφορούν. Σημείωσε, επίσης, ότι μπορεί ορθά να μετατράπηκε η Στατιστική Υπηρεσία σε Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δόθηκε «εν λευκώ επιταγή» σε κανέναν. Τέλος, έπειτα από την εξέταση των υπομνημάτων του Συλλόγου Υπαλλήλων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει στο ζήτημα για να διαμορφώσει, σε συνεννόηση πάντα με τους εργαζόμενους, μια συνολική πρόταση για την οργάνωση και λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s