ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ -ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΣΤΑΤ

 

 

Πειραιάς, 5 Ιουνίου 2014

 

 

(ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ)

 

Το Ελληνικό Δημόσιο επί πολλά χρόνια αποτέλεσε λίκνο των αρχών της αξιοκρατίας και της αποτελεσματικότητας που εφάρμοσε σ’ αυτό και η οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο «Πατριάρχης» της οικογένειας, για όσο καιρό υπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον, αποτελούσε φωτεινό ιστορικό παράδειγμα πολιτικού προτύπου και θεματοφύλακα της Δημοκρατίας, της Ιστορίας και του Πολιτισμού.

Ξεπέρασε αξεπέραστα εμπόδια και έγινε ο ίδιος εμπόδιο της διαπλοκής και προστάτευσε τον τόπο από την ανωμαλία.

Η επιτυχής, διαχρονική και έγκαιρη λύση των προβλημάτων της Ελλάδας και των Ελλήνων θα ήταν καταχωρημένη με χρυσά γράμματα στη σύγχρονη ιστορία ως κληρονομιά στις επόμενες γενιές, αν δεν υπήρχε η αναχρονιστική συνδικαλιστική τάξη να τον εμποδίσει.

Αγαπούσε πολύ και την αρχαία Ελλάδα γι’ αυτό και συνέλεγε αρχαιότητες. Η αμφιλεγόμενη κατοχή στο παρελθόν, πολλών αρχαίων αντικειμένων, έγινε για την προστασία τους. Οι κακιές φήμες διαψεύστηκαν όταν δώρισε τη συλλογή του στο Ελληνικό κράτος. Σήμερα άλλωστε πρωταγωνιστούν οικογενειακώς της καμπάνιας για την επιστροφή των Ελγινείων. Ελπίζουμε ότι και οι Άγγλοι κάποια στιγμή θα μας τα επιστρέψουν.

Η κληρονομιά που άφησε στα παιδιά του είναι να μην τα μετράνε όλα με το χρήμα αλλά με την τιμή την αξιοπρέπεια και την αγάπη της Πατρίδας.

Έτσι, τα παιδιά αγαπήσανε τη δουλειά του μπαμπά τους και γαλουχημένα με τον αλτρουισμό, την πολιτική ηθική και το αίσθημα της θυσίας για το καλό της πατρίδας, αποφάσισαν να πολιτευτούν. Στην αρχή μπήκε η Ντόρα και όταν συνταξιοδοτήθηκε ο μπαμπάς, τον αντικατέστησε ο Κυριάκος.

Πολιτικό θαύμα της οικογένειας, η αγάπη του Ελληνικού λαού, ο οποίος όχι από υποχρέωση ή ρουσφέτι, αλλά αξιολογώντας την επίτευξη των πολιτικών στόχων της οικογένειας με άριστα δεν έβαλε υποχρεωτική ποσόστωση στην εκπροσώπηση της οικογένειας Μητσοτάκη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αφού οι άλλες ελληνικές οικογένειες ήταν ταπεινές και μέτριες. Έτσι, αντάμειψε την κόρη αρχικά και το γιο μετέπειτα.

Στο πολιτικό φυτώριο της οικογένειας καλλιεργούνται κι άλλοι βλαστοί σε άλλα δημόσια πόστα αλλά και ΜΚΟ για να υπηρετήσουν το καλό της πατρίδας. Τα παιδιά. χειρώνακτες της πολιτικής ηθικής του μπαμπά, ακολούθησαν το παράδειγμά του σε πιο σύγχρονη έκδοση.

Ο λόγος του Κυριάκου συμβόλαιο. Γι’ αυτό και η Γερμανική Siemens του προέδρου Χριστοφοράκου, έκανε προφορική και όχι γραπτή συμφωνία μαζί του, για να πληρώσει τις δόσεις του πανάκριβου ηλεκτρονικού εξοπλισμού του γραφείου του.

Έτσι διαψεύστηκε και η καταγγελλόμενη κατά καιρούς παμφαγία της οικογένειας, αφού και ο Κυριάκος είναι άφραγκος και αγοράζει με δόσεις.

Αλλά και η αδελφή του η Ντόρα άδικα συκοφαντήθηκε, αφού στενός της συνεργάτης ξέχασε να αποπληρώσει τη δόση για αγορά άλλου εξοπλισμού από τη Siemens.

Έτσι τον πόλεμο κατά της φαυλότητας και της διαπλοκής τον συνεχίζουν με επιτυχία τα νεότερα μέλη της οικογένειας.

Το νέο εγχείρημα του Κυριάκου σήμερα είναι η διάλυση του κακού δημοσίου που βασανίζει τον Έλληνα φορολογούμενο. Ο ίδιος, εραστής της αξιοκρατίας και της αποτελεσματικότητας, θα εξοντώσει ηθικά και επαγγελματικά όσους ανεπαρκείς δημοσίους υπαλλήλους βασανίζουν τον Έλληνα φορολογούμενο.

Γενεαλογία της σκέψης του Κυριάκου είναι ένα δημόσιο αντάξιο της αίγλης της χθεσινής εποχής του μπαμπά του, όπου υπηρετούσαν μόνο άριστοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Σήμερα το δημόσιο χρειάζεται ένα συνολικό ανασχεδιασμό και αυτόν μπορούν να τον κάνουν μόνο όσοι δεν υπηρέτησαν το φαύλο πελατειακό σύστημα προσλήψεων, που εν πολλοίς συνέβαλε στην πτώχευση της χώρας.

Έτσι ο Κυριάκος που κληρονόμησε το χάρισμα του μπαμπά του, «πρώτα πυροβολεί και μετά σημαδεύει».

Ο νέος Νόμος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων είναι απολύτως αναγκαίος και όσοι καταγγέλλουν ότι η εξ ορισμού ποσόστωση είναι αντισυνταγματική, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά μια αληθοφανή παραποίηση του Συντάγματος το οποίο η Κυβέρνηση απαρέκλειτα τηρεί.

Προτείνουμε στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ του διλήμματος αν θα πρέπει να εφαρμόσει το νόμο του Κυριάκου ή όχι, να μην υποκύψει στο λαϊκισμό του όχι, γιατί ο Κυριάκος δεν θα του το συγχωρήσει ποτέ, όπως δεν τον συγχώρησε ποτέ και ο μπαμπάς του, όταν έριξε την κυβέρνησή του.

Ζητάμε, λοιπόν, την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων της αξιολόγησης του Κυριάκου. Καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα τους συναδέλφους του δημοσίου για άμεσες ενέργειες, ώστε να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ότι θέλουμε ένα καλύτερο δημόσιο, από το οποίο θα λείπουν οι ανεπαρκείς συνάδελφοί μας.

Η ΤΡΟΙΚΑ έχει δίκιο. Πρέπει να φύγουν άμεσα 150.000 χιλιάδες άχρηστοι υπάλληλοι του Δημοσίου και να εξοριστούν για παραδειγματισμό των μετρίων.

Προτείνουμε και κάτι πιο ριζοσπαστικό. Να υποστούν ευγονική, έτσι ώστε να μην αναπαράγεται αυτό το είδος υπαλλήλου, που μολύνει την καθαρότητα της φυλής μας.

 

Υ.Σ. Η αφήγησή μας αυτή, με μικρές παραλλαγές, αφορά το σύνολο των πολιτικών οικογενειών που «κληρονομικό δικαίω» καταλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις. Είναι οι πολιτικοί αυτοί που κατέστρεψαν την Πολιτική.

Είναι αυτοί, που παρότι μισθοσυντήρητοι, έχουν τεράστιες περιουσίες και τραπεζικούς λογαριασμούς, που διαπράττουν και διαγράφουν αδικήματα σε κάθε κοινοβουλευτική περίοδο και είναι οι ίδιοι που σήμερα μας κουνάνε το δάκτυλο, ενοχοποιώντας κοινωνικές ομάδες, πιστεύοντας ότι απενοχοποιούνται οι ίδιοι.

Είναι αυτοί, που διάμεσο του ψυχικού και κοινωνικού αυτοματισμού, βγάζουν το τέρας από μέσα μας, καλλιεργώντας το έδαφος στο οποίο αναπτύσσεται ο κοινωνικός φασισμός, που σήμερα απέκτησε και πολιτική έκφραση.

Η εξ’ ορισμού ποσόστωση των υπαλλήλων (δημόσιων ή ιδιωτικών), εάν περάσει, θα είναι το χαριστικό πλήγμα στον συναδελφικό και κοινωνικό ιστό.

 

Ο αγώνας ενάντια στην «αξιολόγηση» Μητσοτάκη,

είναι ο αγώνας του πολιτισμού εναντίον του κοινωνικού κανιβαλισμού.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s