Ο παραλογισμός τήρησης του ωραρίου έλαβε τέλος

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

  The Card

Η κρυφή ελπίδα του κ. Γεωργίου ήταν, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δικαιώσει τον παραλογισμό του στην τήρηση του θεσμοθετημένου ωραρίου που ήθελε να επιβάλει στους συναδέλφους, το οποίο δεν επέτρεπε την ολιγόλεπτη καθυστέρηση κατά την άφιξη, να αναπληρωθεί μετά την λήξη του ωραρίου. Αποτέλεσμα της «ιδιόρρυθμης» αυτής απόφασης ήταν να περικόπτεται ακόμη και ένα λεπτό πρωινής καθυστέρησης το μήνα από συναδέλφους που κάλυπταν τις 40 ώρες εβδομαδιαίως, αλλά και από αυτούς που χωρίς πληρωμή τις υπερέβαιναν. Δεν είναι μόνο αυτή η καταχρηστική και παράλογη απόφαση που παρακωλύει την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας μας. Οι πρωτόγνωρες «εμπνεύσεις» του απλώνουν ένα δίχτυ γραφειοκρατίας που παρακωλύει συνολικά το έργο μας.

Βέβαια ο κ.Γεωργίου για τον εαυτό του διατηρεί προσωπικούς, ανεξάρτητους (και εκτός συνήθους ωραρίου) χρόνους εργασίας οι οποίοι δεν συμβαδίζουν με το νόμιμο κανονικό ωράριο των εργαζομένων που οδηγούν σε υποχρεωτική και χωρίς πληρωμή παραμονή μεγάλου μέρους του προσωπικού ως αργά τη νύχτα προκειμένου να συντονιστούν μαζί του.

Σήμερα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τεκμηρίωσε την αποτυχία του στη λήψη λογικών και λειτουργικών αποφάσεων αλλά και την επιθετικότητά του απέναντι στους εργαζόμενους. Μαζί με το ερμηνευτικό έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την τήρηση του θεσμοθετημένου ωραρίου που δικαιώνει τις ενστάσεις μας, θα περίμενε κανείς ότι θα υπήρχε τουλάχιστον ένα μεγάλο συγνώμη του Προέδρου, που έκανε βρόγχο το ωράριο για τους εργαζόμενους δημιουργώντας ανωμαλίες στην προσωπική τους ζωή. Παράλληλα ας αναλογιστεί έστω εκ των υστέρων πόσες εργατοώρες σπαταλήθηκαν για την υλοποίηση αυτού του παραλογισμού και πόσες θα απαιτηθούν για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας.

Καλούμε τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, που τόσο πολύ τηρεί τη νομιμότητα να μην απαιτεί από τους υπαλλήλους να κάθονται παράνομα πέραν του ωραρίου για εργασία. Η συχνή επίκληση των «λόγων εθνικού συμφέροντος» έχει γίνει παρωδία. Τέλος, να επιστρέψει άμεσα τα χρήματα που παράνομα παρακράτησε από τους συναδέλφους ( εν ενεργεία και συνταξιούχους) και αφού άνοιξε την πόρτα του «φρενοκομείου», να φροντίσει να επιστρέψει και τους νόμιμους τόκους υπερημερίας.

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s