H ΕΛΣΤΑΤ στην εντατική!


1760949-600x331

Ενημερωθήκαμε ότι σήμερα 16.6.2015 ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου δεν κατάφερε  να καταθέσει στη εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Μνημόνια, αφού φέρεται να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και η κατάσταση του κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή.

Το σύνολο των εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ εύχεται περαστικά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ποτέ δεν υπήρξαμε απάνθρωποι.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η  -κατά πληροφορίες- κρίσιμη κατάσταση της υγείας του, δεν τον εμπόδισε διόλου να υπογράψει νέα παραπομπή σε Πειθαρχικό με ημερομηνία 15.6.1015, με αποδέκτη -αυτή τη φορά- τη Διευθύντρια Κοινωνικών Στατιστικών κ. Ανδρομάχη Πιπεράκη με το παράπτωμα της ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Η εν λόγω συνάδελφος εργάζεται νυχθημερόν, από τη στιγμή της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων της, με την ομάδα των υπαλλήλων από το Τμήμα Στατιστικών Υγείας (συντάξεις, εφάπαξ κ.λ.π),  προκειμένου να καταστεί εφικτή η διόρθωση τεράστιων λαθών τα οποία έχουν γίνει στο σύστημα καταγραφής των δαπανών υγείας και αφορούν παρελθόντα έτη, και για τα οποία δεν ευθύνεται.

Παρατηρούμε με έκπληξη λοιπόν, ότι ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ δεν πτοείται ούτε από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, προκειμένου να συνεχίσει την άτεγκτη, ανελέητη, απάνθρωπη και ανάλγητη άσκηση διοίκησης εις βάρος των εργαζομένων.

Δεν είναι, εξάλλου, η πρώτη φορά που έχει παραπέμψει σε -δήθεν- πειθαρχικά παραπτώματα συναδέλφους μας και έχει επιβάλει εξαντλητικά οικονομικά πρόστιμα σε μία ιδιαζόντως σκληρή οικονομική συγκυρία, αποφεύγοντας εντέχνως την παραπομπή σε Πειθαρχικά Συμβούλια, τα οποία προφανώς θα αποκάλυπταν τον υπερβάλλοντα ζήλο και την έλλειψη τεκμηρίωσης στις εν λόγω παραπομπές.

Πιο συγκεκριμένα, έχει επιβάλλει πειθαρχικές ποινές στην Γενική Διευθύντρια, στον Διευθυντή  κ. Στρόμπλο ο οποίος είναι και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο  Συμβούλιο του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος (ΣΥΕΛΣΣ) και ουσιώδης μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του ελλείμματος 2009, αφού διετέλεσε Διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών, σε δυο Προϊσταμένους Τμημάτων -μεταξύ αυτών και σε Προϊστάμενο Τμήματος Εθνικών Λογαριασμών- και στον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ κ. Κλουβάτο (δις), ενώ η κα Πιπεράκη έχει κατηγορηθεί από τον Πρόεδρο άλλες δύο φορές στο παρελθόν.

Η κατάσταση αυτή δεν έχει προηγούμενο τόσο στα χρονικά της ΕΛΣΤΑΤ από της ιδρύσεώς της, όσο και στην ιστορία της Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα. Είναι εμφανές ότι ο κ. Γεωργίου πριν τη λήξη της θητείας του γίνεται εκδικητικός. Ο διοικητικός παραλογισμός, η εκδικητικότητα και η αναλγησία του πρέπει να τελειώσουν οριστικά.

Καταγγέλλουμε τη βαναυσότητα του Πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ, τον ρεβανσισμό, την άσκηση ψυχολογικής βίας στους εργαζόμενους, την καλλιέργεια κλίματος φόβου και πανικού σε όλες τις διοικητικές βαθμίδες και κλιμάκια και ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων προς όφελος της Διοίκησης και της χώρας.

 

Προς ενημέρωση και ως δείγμα της παραγωγικότητας και του ύφους άσκησης διοίκησης του κ. Γεωργίου στην Ελληνική Διοίκηση του 2015(!), σας παραθέτουμε την τελευταία πειθαρχική δίωξη που υπόγραψε εχθές από το νοσοκομείο.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s