Ο ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

 

 κατάλογος

 

 

Η «κληρονόμος» της θέσης του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ως αναπληρώτρια, κ.Ξενάκη, χθες μας απέστειλε κατευθυνόμενο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού STERN, εγκωμιαστικό για τον «κληροδότη» της κ. Γεωργίου.

 

Το ξένο αυτό δημοσίευμα δυσφημεί τη Χώρα και την Υπηρεσία στο εξωτερικό αλλά και βάλλει εναντίον των τεσσάρων τελευταίων πρωθυπουργών της χώρας και ιδιαιτέρως εναντίον του κ. Τσίπρα, γιατί δεν του πρόσφεραν τη στήριξη που εκείνος επιθυμούσε στην υπόθεση του ελλείμματος 2009. Σε κάθε περίπτωση μένουμε με την απορία για την περίεργη διαδρομή αυτού του δημοσιεύματος.

Είναι φανερό ότι το δημοσίευμα αυτό στόχο έχει να πιέσει την κυβέρνηση για πολιτική παρέμβαση στο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου από το οποίο αναμένεται η έκδοση οριστικής απόφασης για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009.

 

Η Αναπληρώτρια, στην «παράταση» της θητείας της, προωθεί το δημοσίευμα το οποίο περιγράφει την «Oδύσσεια» του τέως Προέδρου, σε μία χρονική στιγμή που εκκρεμεί η επιλογή του νέου Προέδρου, από μία «ανεξάρτητη» επιτροπή την πλειοψηφία της οποίας έχουν οι ξένοι παράγοντες.

 

Η εμφάνιση του κ. Γεωργίου στα e-mails των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ, μας θύμισε την αστυνομική λογοτεχνία, όπου ο «εγκληματίας επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος».

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «έντιμος Έλληνας» κ. Γεωργίου τροφοδοτεί τέτοια δημοσιεύματα και επιστολές συμπαράστασής του από το εξωτερικό, που βάλλουν εναντίον όλων των θεσμών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ πολλές φορές στο παρελθόν έχει καταγγείλει ότι ο κ. Γεωργίου, όχι μόνο δεν εκπροσώπησε την ανεξαρτησία της Υπηρεσίας μας αλλά σταδιακά και με την βοήθεια των δανειστών την έκανε σκιά του εαυτού της. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. Γεωργίου κατέστρεψε την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ για την προσωπική του ανεξέλεγκτη ανεξαρτησία. Ποιος λοιπόν πιστεύει στα σοβαρά ότι ο κ. Γεωργίου ήρθε στην Ελλάδα και στην ΕΛΣΤΑΤ για να σώσει τη χώρα αφού ήταν στέλεχος του ΔΝΤ και ως τέτοιο ήρθε για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών.

 

Με την ωμή παρέμβασή του, με χρήση πολλές φορές επιστολών ξένων παραγόντων αλλά και με τροφοδοτούμενα δημοσιεύματα στον τύπο του εξωτερικού, προσπαθεί να επηρεάσει την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, γεγονός που είναι ενδεικτικό της ιδιοτελούς αντίληψής του περί ανεξαρτησίας.

 

Θυμίζουμε ότι ο κ. Γεωργίου κατηγορείται και για πολλαπλές παραβάσεις καθήκοντος για τις οποίες το δημοσίευμα δεν τον εγκαλεί.

 

Απαίτηση του Συλλόγου των Εργαζομένων είναι να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη, έτσι ώστε να μην παραμείνει σκιά σε βάρος της ΕΛΣΤΑΤ. Η εκδίκαση μιας υπόθεσης δεν σημαίνει απαραίτητα καταδίκη. Άλλωστε «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται…».

 

Τέλος, ζητάμε να υπάρξει άμεσα επιλογή Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με πρόσωπο που θα αποκαταστήσει την ανεξαρτησία της από όλους, που θα ενώσει και θα εμπνεύσει τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία .

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s